THE SPANKERS

Současná hudba – co by vám nemělo uniknout?

Současná světová hudební scéna je bohatší, než kdykoliv v minulosti. Svůj talent dnes může předvést každý, aniž by musel investovat astronomické cifry do výbavy a produkce. Díky příchodu digitálních streamovacích služeb je rovněž poměrně snadné získat přístup k posluchačům na celém světě. Žánrů je dnes prakticky nekonečně mnoho.

Jak se ale v takové záplavě nové muziky orientovat? Vždyť vychází jeden singl za druhým ,deska za deskou a koncerty a zvučné festivaly se dnes rovněž konají po celém světě.

Ať už vás baví současný rock, pop nebo jiný žánr, budeme vás na pravidelné bázi seznamovat s tím nejzajímavějším, co se na hudebním poli právě děje.

Drake – Jak se z nenápadného rappera stala světová popstar číslo jedna?

22 Apr 2021

Jméno Drake je dnes dobře známo nejen posluchačům hip-hopu. Tenhle rapper z Kanady to za posledních dekádu nesčetněkrát dotáhnul do žebříčků světových hitparád. Jeho originální kombinace rapu a zpěvu z něj udělala doslova popovou ikonu. Právem dnes patří mezi ty nejposlouchanější umělce na světě.

Russ – Seznamte se s melodickým rapperem

30 Mar 2021

Americký rapper Russ definuje fakt, že dnes na hudební scéně lze zažít obrovský úspěch i ve chvíli, kdy jste pouhým nezávislým umělcem. On sám je teprve ročník 1992, patří ale mezi největší superstars americké scény. Jeho rap je plný podmanivých melodií a zaručeně vás osloví.

Tipy na top hudbu, která naladí na správnou notu

28 Dec 2020

Všichni máme své oblíbené kapely a zpěváky. Ale čas od času to chce svěží vítr. Můžete zkusit naladit některé z rádií nebo začít sledovat hudební televizní stanice, abyste chytili alespoň trochu jinou hudbu, než obvykle posloucháte. Další cestou jsou hudební aplikace nebo oblíbený YouTube. Cest je hodně. Tak jsme si řekli, že vám to trošku zjednodušíme a podíváme se, co vás třeba naladí na správnou náladu.

Tak co, v jakém jste dnes rozpoložení? Potřebujete zvednout náladu? Nebo se naopak raději uvolníte. Mrkněte na naše tipy z různých koutů barevného spektra současné hudby.

Tipy na nejlepší songy podle nálady

  • Něco pro nakopnutí dne

Skvělou peckou je skladba Rescue Me od skupiny One Republic, která dokáže po ránu perfektně naladit. Podobnou službu udělají i další výborné písničky. Zkuste třeba nesmrtelné Don´t Stop Me Now od Queen nebo třeba Nezlob se od Marka Ztraceného.

  • Chybí vám energie a chce to vzpruhu?

Pak je tu rock a případně rock pop. To je hudba, která vlévá energii do žil a nastartovává pro vyšší výkony. Naprostou peckou jsou AC/DC a jejich Highway To Hell, to nezklame nikdy. Energii ale dodá i český Arakain či kapela Divokej Bill. Ze světových hvězd vyzkoušejte severské The Rasmus, americkou ikonu Bon Jovi nebo luxusní Imagine Dragons.

Víte, že…

… rocková hudba je oblíbeným zdrojem inspirace i pro výherní automaty. Některé jsou věnované přímo hudebním skupinám. Populární je výherní automat s hity skupiny Guns N´Roses. Třeba na www.ceskecasino.com můžete najít velmi atraktivní hry, kde právě uslyšíte pořádnou muziku!

  • Někdy je čas i na splín

I tady mají své místo rockové písně. Tentokrát v podobě balad. Perfektní je Pink s její skladbou Just Give Me A Reason nebo Imagine Dragons a jejich Next To Me. A pokud máte chuť na trochu klasické nostalgie zkuste R.E.M. a jejich Everybody Hurts. No a nemůžeme vynechat miláčka davů Eda Sheerena nebo lamače srdcí Jamese Blunta.

  • Když máte super náladu a chcete si ji udržet

Je skvělý den, slunce svítí, ptáčci zpívají a váš svět je naladěný v růžových tónech? To je bomba. V náladičce vás 100% udrží hity jako je Walking on Sunshine od Katrina & The Waves nebo I´m Gonna Be od The Proclamers. V Čechách má optimismu plné písníčky třeba Voxel nebo Pokáč.

  • Ozvěny šansonu a sladké Francie

Málo co dokáže navodit tak příjemnou atmosféru jako francouzský šanson. Je skvělou volbou pro chvilky odpočinku, ale také pokud chcete navodit příjemnou atmosféru na večeři pro dva. V takových chvílích můžete sáhnout po francouzské klasice nebo se podívat na skladby moderních dam francouzského šansonu. Zaručeným tipem je Charles Aznavour, Jack Brel nebo vrabčáček Édith Piaf. Z moderních autorek francouzské písničkářské scény vřele doporučujeme Patricii Kaas nebo Zaz.

  • Trochu skvělé hudby mimo hlavní proud

Když máte chuť na něco jiného, neohraného, co je ale mistrně odvedené, může to být oříšek. Najít si kapelu nebo interpreta mimo hlavní proud, není problém. Ale jak se v nich vyznat, může být těžší. Skvělým tipem z Čech je skupina Illustratosphere se zpěvákem Danem Bártou nebo jazzové trio Roberta Baltazara.

V každém případě je hudba úžasným prostředkem, který umí s naší náladou pracovat. Stačí si jen trochu pohrát a občas vykročit ze zaběhnutých kolejí vlastních oblíbených interpretů a skladeb. Snad najdete trochu inspirace i v tomto článku.

Vzpomeňme si na Linkin Park

2 Dec 2020

Linkin Park byli nepochybně jednou z nejslavnějších rockových kapel moderní doby. Ve své tvorbě kombinovali prvky tvrdé muziky s melodickým popem, a své místo tady dostal dokonce i rap. Kapela sice funguje až do dnešního dne, když ale v roce 2017 spáchal sebevraždu její frontman Chester Bennington, věci se navždy změnily.